ALLERGIE VAN DE LUCHTWEGEN BEHANDELEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA MET ENZYMEN COMPLEX/ XANTHIUM

Bij allergie is er sprake van een overgevoeligheid voor bepaalde onschuldige stoffen in de omgeving.

Een goed functionerend afweersysteem reageert niet op deze onschuldige stoffen, deze vormen immers geen gevaar voor het lichaam. Een verstoord afweersysteem reageert daarentegen wel sterk op deze stoffen, zo'n reactie noemen we een allergische reactie. Bij een allergische reactie van de luchtwegen ontstaan er klachten aan de luchtwegen.

We maken onderscheid in een allergische reactie van de:

1. BOVENSTE LUCHTWEGEN (neusholte, bijholten, mondholte, strottenhoofd en de stembanden)

Symptomen van een allergische reactie van de bovenste luchtwegen zijn:

  • oogontsteking, jeukende ogen en ooguitvloeiing
  • loopneus, niezen (buien)

2. ONDERSTE LUCHTWEGEN (longen en luchtpijp)

Symptomen van een allergische reactie van de longen zijn:

  • hoesten
  • benauwdheid
  • astma

Behandeling allergie van de luchtwegen

Helaas komen dit soort allergische reacties en klachten vaak voor bij huisdieren. Dierenartsen schrijven dan vrijwel altijd antibiotica of prednison voor. Een behandeling met antibiotica of prednison helpt meestal maar tijdelijk. Het komt vaak voor dat na de behandeling de allergische reacties (soms sterker) weer terugkomen. Een ander nadeel van antibiotica en prednison is dat deze middelen een negatieve invloed hebben op het afweersysteem en de natuurlijke weerstand. Gelukkig kennen we naast de reguliere behandeling ook een behandeling met Chinese kruiden. De Chinese kruiden werken direct in op het afweersysteem en het grote voordeel van deze kruiden is dat ze geen nadelige bijwerkingen veroorzaken, zoals het verminderen van de natuurlijke weerstand. Het afweersysteem van uw huisdier krijgt hierdoor kans zich te herstellen in plaats van nog meer aangetast te worden.

Enzymen Complex wordt geadviseerd voor het behandelen van een allergische reactie van de bovenste luchtwegen.

Xanthium wordt geadviseerd voor het behandelen van een allergische reactie van de onderste luchtwegen.

Indien het niet duidelijk is of de allergische reactie van de bovenste of onderste luchtwegen komt dan mogen ook beide formules tegelijkertijd tijd ingezet worden.

Als een dier in het verleden meerdere malen antibiotica en/of prednison heeft gebruikt is het zinvol om de Enzymen Complex en of Xanthium formule te combineren met een reinigingskuur. Een reinigingskuur ruimt de restanten van de antibiotica en prednison op uit alle daarmee belaste organen. Hierdoor wordt het herstel van uw dier extra bevorderd.

Een Reinigingskuur, Enzymen Complex en Xanthium kunnen zeer goed gecombineerd worden, deze combinatie heeft al veel dieren blijvend van hun allergische reacties verlost.KLANTENREACTIES ENZYMEN COMPLEX (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES XANTHIUM (scrollen naar beneden)