TEKEN EN MIJTEN OP UW HOND, KAT EN CAVIA

Indien uw hond/ kat een of meerdere teken of mijten heeft opgelopen, kunt U deze eenvoudig op natuurlijke wijze bestrijden. U heeft hier geen gifstoffen voor nodig. Onze Tickfree formule doodt zonder probleem alle aanwezige teken en mijten. De Tickfree formule wordt door de huid opgenomen en komt niet in de bloedbaan. Dit heeft het grote voordeel dat, indien nieuwe teken en mijten die op uw huisdier terecht komen, deze dood gaan voordat deze bloed gaan opzuigen. U mag uw huisdier 24 uur na de behandeling rustig laten zwemmen, zelfs in zeewater, hierdoor wordt de effectieve bescherming tegen teken en mijten niet geringer. Het is veilig te gebruiken bij kittens, puppies, katten en honden. Tickfree is knuffelveilig voor mens (kind) en dier.

Tickfree bestaat uit een mix van zorgvuldig samengestelde Chinese kruiden. Het is een veterinair verzorgingsproduct bestemd voor uitwendig gebruik.

Het is de mensheid al eeuwen bekend dat vele planten en kruiden een geneeskrachtige werking hebben. Helaas mogen we op grond van hetgeen is bepaald in de Europese verordening nr. 432/2012 betreffende gezondheidsclaims nog maar zeer weinig vermelden over de geneeskrachtige werking van de kruiden in Tickfree.

In de klantenreacties kunt u lezen waarom andere klanten Tickfree hebben gekocht en wat hun ervaringen met deze producten zijn. De klantenreacties vindt u helemaal onderaan in deze tekst.

Als u nog vragen heeft, stuurt u ons dan een e-mail: info@huisdierendokter.nl

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Tickfree formule, 100 gram  € 18,50
Bestel dit artikel Tickfree formule, 200 gram  € 35,30
Bestel dit artikel Tickfree, 90 tabl. 1200 mg  € 32,70
Bestel dit artikel Tickfree, 180 tabl. 1200 mg  € 62,10

Tickfree = Trade mark (merknaam)

Tickfree is een veterinair verzorgingsproduct. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Tickfree: Stemona sessilifolia root, Saposhnikovia divaricata root, Sophora flavescens root, Mentha canadensis branch/leaf, Cnidium monnieri fruit, honeycomb, Sulfur.

Dosering Tickfree poeder:

De kruidenformule is voor uitwendig gebruik en moet opgelost worden in kraanwater op kamertemperatuur.
Met 10 gram Tickfree kruiden kunt U 0,1 liter vloeistof aanmaken.

De Tickfree formule is een natuurproduct en geeft bij het oplossen in water een bruine kleur af. Dit is het enige nadeel van het product. Als u een witte kat of hond hebt, krijgt deze gedurende 1 tot 2 dagen een bruine kleur. Na twee dagen heeft uw dier weer zijn oude vertrouwde kleur terug. Op dit moment wordt onderzocht of dit nog aangepast kan worden, we willen de formule niet chemisch laten bewerken, maar het een puur natuur product laten zijn.

De vloeistof met de Tickfree moet goed contact maken met de huid. Hiervoor uw hond eerst zodanig douchen, dat het tot op de huid nat is. Is de huid van uw hond goed vochtig, dan de aangemaakte vloeistof met de Tickfree gaan in masseren. Hierdoor krijgt de Tickfree goed contact met de huid, waardoor deze opgenomen kan worden door de huid. De Tickfree 5-10 minuten laten intrekken. Niet uitspoelen, maar met een handdoek droog wrijven.

Na twee weken neemt de beschermende werking af. Afhankelijk van de situatie kan het zinvol zijn de Tickfree opnieuw toe te passen. Aangemaakte vloeistof dient direct opgemaakt te worden, het is niet geschikt om te bewaren. De droge kruiden blijven minimaal 3 jaar houdbaar.

Dosering Tickfree tabletten:

Kat: Geef de aanbevolen hoeveelheid gedurende vijf opeenvolgende dagen. De aanbevolen hoeveelheid mag over meerdere porties per dag verdeeld worden. De meeste katten eten Tickfree zonder problemen. De minimum advieshoeveelheid voor een kat is 1 tablet per kg lichaamsgewicht. Bij een lichaamsgewicht van 10 kg of meer zijn 10 tabletten voldoende.

Hond: Geef de aanbevolen hoeveelheid gedurende drie opeenvolgende dagen. De aanbevolen hoeveelheid mag over meerdere porties per dag verdeeld worden. De meeste honden eten Tickfree zonder problemen. De minimum advieshoeveelheid voor een hond is 1 tablet per kg lichaamsgewicht. Bij een lichaamsgewicht van 40 kg of meer zijn 40 tabletten voldoende.

  Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
Kat, 1 kg 1 tabl. 1 tabl. 1 tabl. 1 tabl. 1 tabl.
Kat, 3 kg 3 tabl. 3 tabl. 3 tabl. 3 tabl. 3 tabl.
Kat, 7 kg 7 tabl. 7 tabl. 7 tabl. 7 tabl. 7 tabl.
Kat, 10 kg 10 tabl. 10 tabl. 10 tabl. 10 tabl. 10 tabl.
Kat, > 10 kg 10 tabl. 10 tabl. 10 tabl. 10 tabl. 10 tabl.

  Dag 1 Dag 2 Dag 3
Hond, 2 kg 2 tabl. 2 tabl. 2 tabl.
Hond, 8 kg 8 tabl. 8 tabl. 8 tabl.
Hond, 20 kg 20 tabl. 20 tabl. 20 tabl.
Hond, 40 kg 40 tabl. 40 tabl. 40 tabl.
Hond, > 40 kg 40 tabl. 40 tabl. 40 tabl.

Preventief behandelen:

  • Pups en kittens bij een leeftijd van 2, 4 en 8 weken; daarna elke maand of 1 week voor vaccinatie
  • Volwassen kat of hond: 12 keer per jaar

Behandelen bij aanwezigheid van teken of mijt: wordt geadviseerd om met tussenpozen van 2 - 3 weken de behandeling te herhalen.

Resultaat: direct, en nieuwe teken en mijten die op uw huisdier komen worden ook direct gedood. Tickfree werkt ook uitstekend tegen alle andere parasieten zoals: Schurftmijt en Bloedluis. Het mag worden ingezet bij alle dieren.

 Productbeschrijving TickfreeKLANTENREACTIES TICKFREE (scrollen naar beneden)

Meer achtergrondinformatie

De teek

Ixodus teek

Een teek is een insect met een grootte tot enkele millimeters. Een teek leeft van bloed dat wordt opgezogen bij honden en katten. Een wijfje kan tot 8-10 mm groot worden door zich vol te zuigen met bloed. Volgezogen lijkt een teek op een grijze tuinboon. Teken klimmen in hoog gras of struiken en hechten zich aan de voorbijganger. Dit kan een dier of mens zijn. Een teek kan 3-6 jaar oud worden. De teek wacht tijdens zijn leven op een gelegenheid zich te hechten aan een hond, kat etc.. Hierna zal de teek zich in een week volzuigen met bloed en weer loslaten om vervolgens eitjes te gaan leggen in de omgeving. Teken zijn het meest actief in het voorjaar en herfst. In de winter zijn de teken niet actief.

Ziekten veroorzaakt door teken

Dermacentor reticulatus

In Nederland komt het meeste voor de Ixodes ricinus teek. Deze teek heeft de bacterie Borrelia burgdorferi bij zich. Tijdens het bloed zuigen wordt deze bacterie worden overgedragen, waardoor de ziekte van Lyme kan ontstaan. De inschatting is dat ongeveer 20-30% van de volwassen teken besmet is met deze bacterie. De daadwerkelijke besmetting kan vanaf 24 uur nadat de teek zich heeft gehecht gaan plaats vinden. Voor de bestrijding van teken is het dan ook belangrijk een formule in te zetten die de teek direct doodt, op het moment dat de teek zich wil gaan hechten. Hierdoor wordt de besmetting voorkomen en valt de teek(dood) van uw dier af. Lyme kan het volgende veroorzaken bij uw huisdier: gewrichtsproblemen, koorts en een gebrek aan eetlust(sloom). In Zuid-Europa zijn andere teken aanwezig. Deze teken worden tegenwoordig ook in geringe mate in Nederland waargenomen. Meestal worden ze meegenomen vanuit het buitenland. Deze teek kan de ziekten Babesiose en Ehrlichiose overdragen aan uw dier. Babesiose kan het volgende veroorzaken bij uw dier: koorts, aantasting van de organen, aantasting hersenen en verlammingsverschijnselen en kan uiteindelijk tot de dood leiden. Ehrlichiose kan de het volgende veroorzaken bij uw dier: koorts, braken en na een paar weken ernstige bloedingen, aantasting zenuwsysteem en infecties overal in het lichaam.

Rhipicephalus sanguineus

Verwijderen van een teek
U kunt een teek het beste verwijder met een teken tangetje. Deze zijn in veel variaties verkrijgbaar. Gebruik nooit een vloeistof met alcohol om de teek te verdoven. Hierdoor gaat een teek overgeven en kan de besmette maaginhoud in de wond terecht komen. Het risico op een besmetting van uw dier wordt hierdoor aanzienlijk vergroot. Als de teek verwijdert is met een teken tangetje, is het zeer zinvol de plaats waar de teek bloed heeft opgezogen te gaan ontsmetten. Dit mag wel met een beetje alcohol.

"Tick Busters" onderzoek van Universiteit Utrecht wijst uit:

  • Meer fatale teken voor honden in Nederland dan voorheen
  • Teken hele jaar risico voor honden

Utrecht, 18 juli 2007 - Uit het "Tick Bustersderzoek van het Utrecht Centrum voor Teken-gebonden Ziekten (UCTD) van de Faculteit Diergeneeskunde blijkt dat er naast de bekende Nederlandse teken nu steeds meer buitenlandse teken worden gevonden in Nederland. Vooral honden zijn daar de dupe van. De periodes waarin "buitenlandse" teken actief zijn, wijken bovendien dusdanig af van de periodes die tot nu toe in Nederland gebruikelijk waren. Tegenwoordig vormen teken het hele jaar door een bedreiging voor honden. Hierdoor kunnen zij ernstige en soms zelfs fatale ziekten krijgen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de inzameling van teken via dierenartsen uit heel Nederland gedurende de periode juli 2005 tot en met oktober 2006. Er werden 4.298 teken ingezonden naar het UCTD, afkomstig van 1761 honden en 695 katten uit 249 dierenartsenpraktijken.

Meer fatale teken dan voorheen op verschillende plaatsen in Nederland.
Naast de bekende Ixodes teken werden Rhipicephalus teken, die tot nu toe alleen in het buitenland voorkwamen, in toenemende mate aangetroffen op honden die nooit in het buitenland zijn geweest. Deze teken brengen ehrlichiose over, een serieuze ziekte die te herkennen is aan bloedingen, koorts, gewichtsverlies en apathie. Naast de Ixodes teken, die de ziekte van Lyme veroorzaken, en de Rhipicephalus teken is ook Dermacentor reticulatus inmiddels zo vaak door verschillende honden uit het buitenland meegenomen dat deze teek zich permanent in Nederland heeft gevestigd. Deze teek draagt babesiose over, een ziekte die te herkennen is aan koorts, bloedarmoede, donkere urine en nierfalen. Zonder behandeling is babesiose fataal voor de hond. Er zijn al zes locaties ontdekt in Nederland waar de Dermacentor teek in grote aantallen in de begroeiing voorkomt. Dit zijn de Dintelse Gorzen, St.Philipsland, Slikken van de Heen, natuurgebied de Piet aan het Veerse meer in Zeeland, de Maashorst in Brabant en St. Maartenszee in Noord Holland. Opvallend daarbij is dat deze teken voornamelijk actief zijn tussen september en april, terwijl de voorheen "Nederlandse" teken tot nu toe vooral in de periode tussen april en oktober actief waren.

Goede preventie tegen teken is belangrijk
"Wat vroeger dus een kort tekenseizoen was, betekent nu een jaar lang last van verschillende soorten teken. Belangrijk voor hondenbezitters die vaak met hun viervoeter gaan wandelen in bossen en andere natuurgebieden, is het controleren op teken na iedere wandeling. De beste voorzorg is naar de dierenarts gaan en zorgen voor goede preventie. Tekenmiddelen die tweeledig werken zijn dan de beste. Bijvoorbeeld, een spot on anti-teken middel met amitraz zorgt ervoor dat een teek niet hecht en als er al een teek zit, dat deze sterft en dus geen kwaad kan doen." aldus Prof.dr. Frans Jongejan, leider van het onderzoek.

Ook van belang voor mensen
De bewezen toename van verschillende soorten teken en verschillende soorten ziekteverwekkers en het feit dat er niet langer sprake is van één tekenseizoen, leidt er toe dat ook de mens rekening moet houden met een veel breder scala aan ziekteverwekkers in teken dan de tot nu toe bekende ziekte van Lyme. Nu duidelijk is geworden dat steeds meer teken worden geïmporteerd vanuit andere delen van Europa, wordt het onderzoek in breder Europees verband voortgezet. Het "Tick Busters" onderzoek werd gefinancierd door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). De resultaten zijn op 1 juli gepubliceerd in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde (deel 132, aflevering 13, pagina 517-523).